Dag 1 Hemorten - Grisslehamn - Mariehamn ca 70 mil
På morgonen avreser vi från respektive hemorter och åker E4:an norrut genom de småländska skogarna. Vi följer Vätternleden med den fina utsikten över Vättern och Visingsö. Vi stannar för lunchuppehåll i Linköping och fortsätter sedan till Grisslehamn för att ta färjan över till Eckerö. På färjan äter vi middag och det finns möjlighet till shopping ombord. Under kvällen ankommer vi till Eckerö och efter en kort bussfärd når vi vårt hotell i Mariehamn.
Dag 2 Åland - Örundtur
Efter frukost möter vår åländska lokalguide upp. Vi börjar dagen med en orienteringstur i Mariehamn med buss. Turen går vidare ut till de omgivande kommunerna. Vi får bland annat se Kastellholms slott där Erik XIV satt fängslad och besöker Bomarsunds fästningsruiner samt Jan Karlsgården. Vi äter lunch på restaurang Smakbyn, det blir soppa och Ålandspannkaka. Grundare till Smakbyn är den åländske kocken Michael Björklund med titlar som Årets kock i både Sverige och Finland. Smakbyns ide – att ständigt kunna bjuda på något nytt, gott och inspirerande. I Smakbyns bränneri tillverkas t.ex. brännvin av olika slags frukt, äppledestillatet Ålvados. På eftermiddagen har vi fri tid i Mariehamn och under kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.
Dag 3 Åland med Skärgårdssafari
Efter frukost åker vi tillsammans med vår lokalguide på skärgårdssafari. Vi tar färjan från Svinö till Föglö, gör en rundtur på denna vackra ö och besöker galleri Berghäll. Lunchen äter vi på trevliga restaurang Seagram. Efter lunchen besöker vi Skeppargården Pellas som byggdes 1884 av skeppsredaren och bonden Erik Petter Eriksson. Det var höjdpunkten på en lång och framgångsrik karriär inom sjöfart och lantbruk. Pellas står idag kvar som ett minnesmärke över bondeseglationen som gjorde Granboda by och Lemland socken berömda. Resten av eftermiddagen är fri för egna strövtåg i Mariehamn. Även ikväll äter vi gemensam middag på hotellet.
Dag 4 Åland - Eckerö - Hemorten ca 70 mil
PÅ morgonen blir det avfärd mot vår färja mellan Eckerö - Grisslehamn. På färjan blir vi serverade en härligt frukostbuffé. Via Roslagen går färden vidare söderut längs samma vägar som på uppresan. Liksom de andra dagarna får vi tillfälle till både lunch och kafferast. Ankomst Helsingborg ca 20.00.